Polestar öppnar pop up-butik byggd i snö

Carl Undéhn

Carl Undéhn

13 jan 2023

Att en pop up-affär är något tillfälligt är ju hela grejen. Med ett event eller som bara ett kort besök på en plats är pop up-butiken plötsligt där – för att kort senare försvinna lika plötsligt.

Polestar tar nu begreppet ”tillfällig” ett steg längre och har byggt en pop up-butik med material som också de är tillfälliga: snö och is.

Polestars Snow Space i finska Rovaniemi är en kub i packad snö som mäter 12 meter på längden, bredden och höjden. Inspirationen kommer från Polestars huvudkontor i Göteborg som också det är en kubformad byggnad. Men större – och inte byggd i snö.

På insidan av Snow Space hittas en Polestar 2. Om edt även går att boka provkörningar i omgivningens vinterlandskap framgår inte. Polestar har också bjudit in konstnärer som tagit fram isskulpturer med bilrelaterade föremål som fälgar och fjädring.

Snön som användes för att konstruera kuben hämtades från en skidort i närheten och transporterades med eldriven lastbil.

Snö är ju av naturen ett cirkulärt material som smälter, blir till vatten och återgår till kretsloppet. Cirkulär produktion, alltså tillverkning där allt eller så mycket som möjligt av materialet återanvänds, är något som Polestar trycker på. Bland annat arbetar tillverkaren på projektet Polestar 0 som är tänkt att 2030 mynna ut i världens första helt klimatneutrala bil.

I fallet med Snow Space ska all snö som använts också återföras till skidorten där den hämtades.

Den som har vägrarna förbi Rovaniemi kan besöka Polestars Snow Space fram till 26:e februari.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: