Porsche räknar med stora volymer av eldriven Macan

Carl Undéhn

Carl Undéhn

22 aug 2022

Porsches mindre suv Macan är idag en riktig storsäljare. Och när modellen lanseras med eldrift är det något som den tyska tillverkaren inte planerar att ändra på.

– Vi tillverkar mer än 80 000 exemplar per år av den nuvarande generationen. På lång sikt planerar vi också att producera den helelektriska Macan i samma volym, säger Porsches tillverkningschef Albrecht Reimold till branschtidningen Automotive News. 

Det kan jämföras med de 75 000 exemplar av Porsche Taycan i olika versioner som Porsche har levererat till kund sedan modellen lanserades 2019.

Macan väntas med andra ord bli en viktig volymmodell för Porsche. Modellen blir också den första att lanseras på den av Porsche och Audi gemensamt utvecklade nya elbilplattformen PPE. 

Men arbetet har inte gått helt smärtfritt, i alla fall när det kommer till mjukvaran. Nyligen bekräftade Porsche att den eldrivna Macan skjuts upp till 2024.

Förseningen uppges bero på problem hos Volkswagenkoncernens mjukvaruavdelning Cariad. Det i sin tur var en av orsakerna till att koncernchefen Herbert Diess petades från sin post i somras. 

Ursprungligen var elsuven Macan tänkt att lanseras nästa år, då även Audis elsuv Q6 e-tron ska komma. Från Audis håll heter det fortfarande att den lanseras som tänkt under 2023.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: