Premiär för BMW i5 imorgon – det här vet vi om nya elbilen

Carl Undéhn

Carl Undéhn

23 maj 2023

När det är dags för en ny generation av BMW:s 5-serie är det också dags att ge modellen eldrift. Inte bara, för helt i linje med tillverkarens filosofi om att erbjuda sina modeller med olika drivlinor kommer även nya 5-serien med både bensin- och dieselmotor.

Men som BMW i5 alltså också med eldrift. Nästa år kommer det också lanseras en kombi som BMW i5 Touring. Även en sportigare M-version av den eldrivna 5-serien är planerad.

Oavsett version lovar BMW att nya 5-serien både ska bjuda på mer dynamisk körning och vara mer komfortabel än tidigare versioner. ”Den helelektriska modellen, liksom alla andra varianter av den nya BMW 5-serien, kommer att ge en enastående körupplevelse”, har BMW tidigare sagt.

BMW i5 har vintertestats i Sverige tidigare i år.

Detaljer kring drivlina, batteristorlek och räckvidd har inte bekräftats ännu. Enligt uppgifter från provkörningar av prototyper kan vi däremot vänta oss två versioner från start. BMW i5 xDrive40 har en räckvidd på 58,2 mil och kommer med bakhjulsdrift och 340 hästkrafter. Om det inte räcker finns även BMW i5 M60 med fyrhjulsdrift och 598 hästkrafter. Räckvidden sjunker då till 51,6 mil.

Med den nya generationen av 5-serien ökar BMW också de självkörande funktionerna. Driving Assistance Professional gör att bilen håller avstånd till andra fordon, placerar sig i filen och kan göra automatiska filbyten genom att föraren tittar i sidospegeln i hastigheter upp till 130 km/h.

Imorgon klockan 14.00 är det premiär för BMW i5 som du kan följa här.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: