Premiären av Audi Q6 e-tron försenas igen

Carl Undéhn

Carl Undéhn

30 okt 2023

De båda elsuvarna Audi Q6 e-tron och nya Porsche Macan skulle egentligen haft premiär redan i slutet av 2022. De båda modellerna delar teknik med den nya plattformen PPE, som Audi och Porsche har utvecklat gemensamt.

Den ska bjuda på fördelar som snabb laddning, olika drivlinor och lång räckvidd. Men det har också visat sig att den gemensamma tekniken lett till förseningar av de båda modellerna på grund av mjukvarustrul.

I slutet av i år skulle det till slut vara dags att visa Audi Q6 e-tron. Enligt branschtidningen Automobilwoche skjuter Audi nu upp premiären igen. Först i mars 2024 dras skynket av och efter det ska vi även få se eldrivna Porsche Macan. Dealen melan de båda märkena ska i alla fall hittills ha varit att Audi visar sin modell först.

Under bilmässan IAA i september visade Audi visserligen insidan och en lätt maskerad utsida av Q6 e-tron. Och redan innan det var vi och provkörde elsuven, som ni kan läsa om här.

Även Porsche Macan har varit ute på provkörningar och från det har det kommit fler detaljer kring elsuven.

Men de exakta detaljerna kring effekt och räckvidd samt hur de båda modellerna ser ut helt utan maskering ser alltså ut att dröja ytterligare några månader. Planen är fortfarande att leveranser av både Audi Q6 e-tron och Porsche Macan ska komma i gång under 2024.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!