Kalendern klart – här körs eldrivna STCC nästa år

Carl Undéhn

Carl Undéhn

19 sep 2024

När årets säsong av STCC drog igång i juni var det också premiär för vad som nu är en helt eldriven tävling. Loppen körs med Tesla Model 3, BMW i4, Cupra Born och Volkswagen ID.3 som har modifierats av företaget EPWR. Det innebär att bilarna har 550 hästkrafter och därmed är de mest kraftfulla som använts sedan STCC startades 1996.

I helgen är det Grande Finale för årets säsong med tävling på Mantorp Park. I samband med det passar STCC på att blicka framåt och presenterar nu programmet för säsongen 2025. Som i år sker premiären med ett stadslopp vid Ullevi i Göteborg, och då förhoppningsvis med mindre regn än under årets tävling. Premiären sker också tidigare än i år och drar igång redan under helgen 9-10 maj.

Årets tävling vid Ljungbyhed innebar nytt publikrekord.

– Jag ser verkligen fram emot att vara tillbaka i Göteborg och köra 2025-premiären mitt i centrum. Trots vädret under premiären detta året har jag bra minnen därifrån med en seger och det ska bli extra spännande med de ändringar som är planerade för formatet och banan till nästa år. Jag tvivlar inte på att det blir en ordentlig folkfest och längtar redan nu, säger regerande STCC-mästaren Robert Dahlgren.

Efter det körs det på Gelleråsen Arena under helgen 31 maj till 1 juni för att sedan ta sig an sträckan utmed Ljungbyheds Motorbana helgen 27-28 juni. Under årets tävling där slogs publikrekord med 7.200 personer i publiken. Efter sommaruppehållet återvänder STCC till Ring Knutstorp helgen 29-30 augusti och som får är det sedan Grande Finale vid Mantorp Park helgen 19-20 september.

– Vi har tagit fram en stark kalender för STCC 2025 med en bra mix av olika typer av arenor, allt från stadsbanan mitt i Göteborg till flygplatsbanan i Ljungbyhed och klassiska banor som Gelleråsen Arena. Detta gör att vi kan ta elektrifierad elitracing till ett brett spektrum av publik runt om i landet på bästa möjliga sätt, säger Micke Bern som är vd för STCC.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: