Renault smygvisar lite av elektrisk Mégane

Carl Undéhn

Carl Undéhn

7 maj 2021

Under den första upplagan av det så kallade ”Renault Talk” talade Renaults vd Luca de Meo om sina planer för märkets framtid. De sammanfattas med namnet ”Nouvelle Vague”, alltså nya vågen.

Det ska göra Renault både mer tekniskt, mer koldioxidfritt och mer elektriskt. Precis som flera andra tillverkare vill även Renault satsa på cirkulär ekonomi, som i deras fall kallas ”Re-Factory”.

120 000 bilar ska återvinnas varje år och 80 procent av de ”strategiskt återvunna materialen” ska användas till att bygga nya elbilsbatterier.

Om de kommer hamna i tillverkarens nästa elbil, den elektriska versionen av Mégane, framgick inte. Däremot smygvisades några nya detaljbilder på modellen som ska visas senare i år och lanseras 2022.

De visar bland annat bagageluckan med Renaults nya logotyp och bakljus som sträcker sig över hela bilens baksida.

Vi får också en liten inblick av insidan där den nya Mégane ska sätta en ny standard för alla kommande modeller från Renault. Det innebär en ny digital instrumentering som bygger på samarbete med tjänster från Google Cloud.

Annars har Renault endast visat konceptbilder på modellen Megane eVision. Till skillnad från dagens Mégane med förbränningsmotor ser den elektriska versionen ut att växa lite på höjden. Därmed blir det mer en kompakt SUV eller crossover.

Detaljerna är ännu få kring modellen, men Renault avslöjar att den ska gå att snabbladda med 130 kW. Den ska byggas på den nya plattformen CMF-EV som Renault delar med Nissan. Den är anpassad för batterier i storleken 40, 60 eller 87 kWh, där de två senare storlekarna är mest troliga för den elektriska Mégane.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!