Rimac uppges ta över Bugatti

Carl Undéhn

Carl Undéhn

24 jun 2021

Rimac är den lilla kroatiska tillverkaren av eldrivna superbilar har på kort tid kommit att bli en alt viktigare spelare i branschen. Genom att sitta på teknik som många andra är intressetade av har stora tillverkare som Hyundai och Porsche investerat enorma summor i Rimac.

Under en tid har det även florerat rykten om att Rimac är på väg att ta över Bugatti. Den franska tillverkaren av lyxbilar ingår idag i Volkswagenkoncernen. Men de vill göra sig av med märket – och där kommer Rimac in i bilden.

De tyska tidningarna Manager Magazin och Handelsblatt rapporterar båda nu att den omtalade affären är i hamn. Men det är en något komplicerad historia som målas upp.

Enligt uppgifterna ska först Porsche, som också ingår i Volkswagenkoncernen, först ta över Bugatti. I ett andra steg ska Porsche skapa ett gemensamt bolag med Rimac som då tar över majoriteten av aktierna i Bugatti. Resten behåller Porsche, som även äger 24 procent av Rimac.

Rimac Nevera

Efter det ska Rimac också lanseras på börsen under 2022. Värderingen av förtaget uppges idag ligga på omkring 50 miljarder kronor.

Alla inblandade parter ska vara överens om affären och väntar bara på grönt ljus från fackföreningen vid Bugattis fabrik i franska Molsheim. Men även de ska vara positiva till uppgörelsen.

Nu återstår det alltså att se vad Rimac kan och kommer att göra med det traditionsrika märket Bugatti. Att Rimac har kunskapen som behövs för att bygga elbilar med imponerande prestanda har de nyligen bevisat med den senaste modellen Nevera. Den bjuder bland annat på 1 914 hästkrafter och ska göra 0-100 på under två sekunder.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: