Rolls Royce-chefen avslöjar lite mer kring elbilen Spectre

Carl Undéhn

Carl Undéhn

22 dec 2021

Från 2030 ska Rolls Royce endast erbjuda modeller med eldrift. Först ut blir modellen som går under namnet ”Spectre” och som vi fick se lite av tidigare i höstas.

Bilderna visade vad som såg ut att vara en tvådörrarscoupé med en lång motorhuv som naturligtvis pryds av kylarprydnaden ”Spirit of Ecstsy” längst fram.

Om det handlade om ett koncept eller en bil som redan kommit långt i utvecklingen framgick inte då.

Men i en intervju med brittiska Autocar bekräftar nu Rolls Royce-chefen Torsten Müller-Ötvös att det vi fick se då i mycket är det som tillverkaren kommer lansera.

Även om BMW:s framträdande njurar i fronten fått en hel del uppmärksamhet på senare år står nog ändå Rolls Royce modeller historiskt sett för den mest överväldigande grillen.  

Det är inget som märkets eldrivna framtid kommer ändra på. Trots att det inte längre behövs någon kylning av förbränningsmotorn lovar Rolls Royce-chefen Torsten Müller-Ötvös att grillen i fronten blir kvar.

Bilen ska byggas för hand i Rolls Royce fabrik i Goodwood och sedan testas intensivt innan lanseringen 2023. Tidigare har Torsten Müller-Ötvös lovat att den ska provköras 2,5 miljoner kilometer innan den släpps för att försäkra sig om att vara det som kunderna förväntar sig.

Tekniska detaljer har ännu inte presenterats. Men enligt Torsten Müller-Ötvös handlar det om en bil som främst kommer användas i stadsmiljö och därför inte behöver vara bäst när det kommer till räckvidd. För det utesluter Rolls Royce-chefen inte möjligheten att lansera en vätgasdriven modell med bränsleceller.

Inte heller priset har ännu avslöjats. Men en säker gissning är att även det kommer innehålla ordet ”miljon”.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: