Rolls Royce når milstolpe i 2,5 miljoner testkilometer av Spectre

Carl Undéhn

Carl Undéhn

31 mar 2022

När Rolls Royce presenterade sin första elbil Spectre lovade chefen Torsten Müller-Ötvös att den ska testas ordentligt innan lansering.

Prototypen kommer utsättas för 2,5 miljoner kilometer av verkliga vägar innan den kommer ut till kund i slutet av nästa år. Med det vill Rolls Royce både garantera kvaliteten och ”lära bilen att tänka och uppföra sig som en Rolls Royce”.

Torsten Müller-Ötvös meddelar nu att de redan avverkat 25 procent av sträckan, vilket alltså innebär att Spectre har rullat 62 500 mil. Och hittills är han nöjd.

– Resultaten har uppfyllt våra mest ambitiösa förväntningar, sägen han i ett uttalande.

Bland annat har Rolls Royce varit med Spectre i Arjeplog för vintertester. Bilen och tekniken ska ha presterat bra i temperaturer på mellan –26 och –40 grader. Några detaljer från testerna meddelas inte mer än att det isiga underlaget använts för att finkalibrera bilens uppförande.

I övergången till eldrift har företagets ingenjörer även upptäckt en ny möjlighet med den elektriska drivlinan. Mellan batteriets placering i golvet och kupén finns plats för ledningar och rör som även fungerar som ljudisolering för en ännu tystare lyxupplevelse.

Ännu har den färdiga designen av Spectre inte avslöjats. Bilderna som släppts visar en maskerad tvådörrarscoupé med en framträdande motorhuv. Tekniska detaljer och priset har ännu inte meddelats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: