Säljstart för VW:s elkombi – så blir priset för ID.7 Tourer

Carl Undéhn

Carl Undéhn

8 mar 2024

I förra månaden var det premiär för Volkswagens första edrivna kombimodell ID.7 Tourer. Som hörs baseras den på ID.7 och har med längre taklinje och utdragen kombikaross fått ett bagage som rymmer 605 liter – 73 liter mer än hos ID.7. Med fällda säten går det också att klämma in 1.714 liter.

Nu öppnas också orderböckerna för ID.7 Tourer Pro och med det får vi veta vad den 4,96 meter långa elkombin kostar. Priset börjar på 659.900 kronor för den så kallade Edition-versionen, som har tagits fram för den svenska marknaden. Det gör att kombiversionen kostar 5.000 kronor mer än ID.7.

I Edition-versionen ingår bland annat metalliclack, assistanspaket med backkamera, Park Assist med sensorer, belysta dörrhandtag och larm. Även ”Designpaket Exteriör” ingår i Edition-version, som då alltså kommer med LED Matrix-strålkastare och mörktonade bakrutor. Till standardutrustningen hör bland annat också head up-display, lättmetallfälgar på 19 tum, navigationssystemet ”Discover Pro”, filhållnings- och filbytesassistent samt att bilen kommer förberedd för dubbelriktad laddning.

ID.7 Tourer Pro kommer med en elmotor på bakaxeln och 286 hästkrafter. Batteriet är här på 77 kWh för 60,4 mils räckvidd och kan laddas med 175 kW för att fylla batteriet från 10 till 80 procent på 28 minuter. Senare ska även versionen ID.7 Tourer Pro S med det större batteriet på 86 kWh erbjudas. Med det får elkombin en räckvidd på 68,5 mil och det större batteriet kan laddas med en högre effekt på 200 kW. Med det anges laddtiden från 10 till 80 procent till ”under 30 minuter”.

De första bilarna väntas komma ut till handlare mot slutet av sommaren.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!