Seoul vill fasa ut dieselfordon till 2025

Sigvard Dackevall

Sigvard Dackevall

5 okt 2020

Storstadsregeringen i Seoul presenterade nyligen ett nytt initiativ– No Diesel. Initiativet är tänkt att fasa ut dieselfordon bland den offentliga sektorn till 2025, rapporterar Yonhap News Agency i Sydkorea.

Sydkorea lanserade nyligen sitt “Green New Deal” i spåren av COVID-19. Det nya initiativet tar itu med den kritik som riktats mot stimuleringspaketet– utfasningen av förbränningsmotorer.

Seoul planerar att nyttja vätgas till en stor del i omställningen av kommunaltrafiken. Dessutom planerar Seoul att under 2020 sponsra 700 nya eltaxis i en ansats att ställa om taxiflottan.

Ledningen hoppas på att initiativet kan accelerera omställningen i landet. Däremot stötte initiativet på en viss praktisk problematik vid ersättningen av utryckningsfordon, såsom ambulanser eller brandbilar. Till detta har regeringen nu kommenterat och sagt att de ska arbeta nära med tillverkarna för att utveckla dessa specifika typer av fordon.

Ersättningen av bussflottan till 2025 kommer att innebära att det blir den andra gången på 10 år som Seoul ersätter sin bussflotta. Senaste gången var 2015 då Seoul ersatte en stor del av bussflottan med naturgas bussar.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!