Skoda Enyaq iV Sportsline01_Foto_Skoda

Skoda presenterar tre versioner av Enyaq iV Sportsline

Carl Undéhn

Carl Undéhn

16 feb 2021

Om några månader drar produktionen av Skodas el-SUV Enyaq iV igång och i mitten på året ska de första bilarna levereras till kunder.

Men redan nu visar den tjeckiska tillverkaren upp en sportigare version kallad Enyaq Sportsline iV.

Jämfört med vanliga Enyaq har Sportsline fått ett chassi som sänkts med 15 mm fram och 10 mm bak, större lättmetallfäljar på 20 eller 21 tum och inslag av svart dekor i karossen.

På insidan hittas inslag av sportigt rött på instrumentbrädan och i dörren. I övrigt dominerar där mörka nyanser. Stolarna och instrumentpanelen är klädda i svart konstläder och även dörrar och innertak går i en mörk nyans.

Den som väljer Sportline Design Edition får även speciella svarta sportstolar.

Skoda Enyaq iV Sportsline02_Foto_Skoda

Alla modeller av Enyaq Sportsline kommer med FULL LED Matrix-strålkastare som innebär 24 stycken individuellt styrbara LED-lampor.

Enyaq Sportline kommer först att erbjudas i versionerna Enyaq iV Sportsline 60 och Enyaq iV Sportsline 80. Senare ska även Enyaq iV Sportsline 80x som har fyrhjulsdrift att komplettera sportutbudet.

Siffrorna i namnet anspelar på batteristorleken och så har Sportsline 60 ett batteri på 62 kWh och en räckvidd på 40 mil enligt WLTP. Effekten är på 180 hk och ett maximalt vridmoment på 310 Nm.

I versionen Sportsline 80 hittas det större batteriet på 82 kWh som ger en längre räckvidd på 52 mil enligt WLTP och en effekt som anges till 204 hk. Samma batteri ska även sitta i Sportsline 80x men som tack vare sina två elmotorer får en effekt på 265 hk men istället en något kortare räckvidd.

Svenska priser för Sportsline-versioner har ännu inte släppts, men vanliga Enyaq iV 60 har ett startpris från 448 500 kronor och Enyaq iV 80 med det större batteriet börjar på 547 700 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: