Skoda sätter RS-emblem även på Enyaq iV

Carl Undéhn

Carl Undéhn

26 okt 2022

När Skoda presenterade crossoverversionen av Enyaq Coupe fick den prestandaemblemet RS och beskrevs som den ”mest kraftfulla RS-versionen någonsin”.

Nu är det dags att lansera även en sportigare version av vanliga Enyaq iV med suvkaross. Under den hittas känns prestandan igen från Skoda Enyaq Coupé RS och syskonmodellerna från Volkswagen, ID.4 GTX och ID.5 GTX.

Det betyder fyrhjulsdrift, 299 hästkrafter, ett vridmoment på 460 Nm och en toppfart på 180 km/h. Sprinten från 0–100 km/h tar också här 6,5 sekunder.

Batteripaketet är på 77 kWh (82 kWh brutto) och klarar snabbladdning med 135 kWh. Att ladda från 10 till 80 procent tar 36 minuter och räckvidden anges till ”över 500 km”.

Skoda Enyaq RS iV kommer också med ett sportchassi och 20-tumsfälgar som standard, men det går även att välja ännu större på 21 tum.

För att skilja sig från vanliga Enyaq får RS-versionen inslag av kolfiber på instrumentpanelen och i dörrarna samt sportsäten med RS-logotyp.

Den gröna färgen, ”Mamba Green”, är exklusiv för just RS-versionerna. Precis som hos Enyaq Coupe RS pryds fronten av ”Crystal Face”, alltså en grill som är belyst med 131 LED-lampor.

När Skoda Enyaq RS iV kommer till Sverige och vad priset blir har ännu inte meddelats. Priset för Skoda Enyaq Coupe RS börjar på 664 500 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: