Stort intresse för elbilar – succé för eCarExpo

Carl Undéhn

Carl Undéhn

2 maj 2022

Solen sken och spred vårkänslor över Stockholm under den gångna valborgshelgen. Men det var inget som hindrade mängder av besökare att ge sig in i Friends Arena och eCarExpo för att kolla in de senaste nyheterna kring elbilar och laddning.

Och konstigt var inte det. När elbilsmässan nu var tillbaka i Stockholm sparades det inte på krutet. Omkring 40 nya elbilsmodeller fanns på plats och kunde provköras, både utomhus och på den unika testbanan under läktarna. Flera nya modeller som Nissan Ariya, Kia EV6 GT, Mercedes EQE och Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+, Volkswagen ID. Buzz Cargo och ID.5 samt SKoda Enyaq Coupe iV och många fler hade Europa- och Sverigepremiär.

På mässgolvet bjöds det även på spännande koncept i form av roadstern Polestar O2 och Audis kommande elkombi A6 Avant e-tron tillsammans med mer udda farkoster som en flygande ”drönarbil” från Xpeng.

Totalt 13 545 besökare kom till årets upplaga av eCarExpo, vilket var nära förra rekordet. Fredagens branschdag räknade nästan 4 000 besökare och utöver det kan det också läggas de fler än 3 000 som följde mässan digitalt samt 8 500 som lyssnade på livestreams av olika seminarier och föreläsningar.

–Det är aldrig lätt att följa upp en smash hit som 2020 med en lika stark uppföljare, men med uthållighet och ett makalöst innehåll från våra utställare är vi oerhört glada att konstatera att resultatet av årets elbilsmässa är superstarkt, säger en nöjd Gunnar Dackevall som är vd och grundare av eCarExpo.

Vi på Elbilen var på plats under hela helgen med en spännande Karmann Ghia från 1967 som konverterats till eldrift. Tack till alla läsare – gamla som nya – som kom förbi och snackade elbil med oss!

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: