Stort intresse för MG ZS EV – årets leverans nästan helt slut

Carl Undéhn

Carl Undéhn

19 aug 2021

I våras stod det klart att MG etablerar sig i Sverige med bland annat elsuven MG ZS EV. Den lanserades med ett lågt pris på 339 900 kronor och möjligheten att privatleasa till en kostnad från 1 990 kronor i månaden.

Framför allt det sistnämnda har skapat rusning efter bilen och hela 98 procent av kunderna har enligt Hedin Bil valt att privatleasa.

Intresset har visat sig vara så stort att de bilar som tilldelats den svenska marknaden nu nästan är slut. Det rapporterar Vi Bilägare med hänvisning till Hedin Bil som säljer MG i Sverige.

Av de 3 000 exemplar av MG ZS EV som tilldelats Sverige ska endast ett fåtal finnas kvar.

MG ZS EV är i princip slutsåld men det finns bilar som är allokerade till ytterligare 12 planerade invigningar under kommande veckor där MG kommer att finnas. Under dessa invigningar finns en sista chans att införskaffa en ZS EV, säger Tomas Ernberg som är vd för Hedin MG Sweden AB.

I samband med att MG började säljas i Sverige lanserades även laddhybriden MG EHS, som det ännu finns exemplar kvar av att köpa.

Den som vill däremot lägga vantarna på den helt eldrivna MG ZS EV får nu i stället vänta på årsmodell 2022. Den ska då få ett större batteri än det på 44,5 kWh som sitter i bilen idag.

Det ska göra att nästa årsmodell får längre räckvidd än de 26,3 mil som nuvarande version kommer på en laddning.

Exakt hur mycket större batteriet blir är ännu oklart. Säkert är i alla fall att priset kommer att ändras.

– 2022 års modell av ZS EV kommer även få ett höjt pris, exakt pris blir klart i september, säger Tomas Ernberg.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!