Stort intresse – så många har förbokat Rivian R2

Carl Undéhn

Carl Undéhn

29 jul 2024

Amerikanska Rivian presenterade den kommande modellen R2 tidigare i år. Med en längd på 4,72 meter och ett pris på den amerikanska marknaden från 45.000 dollar vill Rivian med den ge sig in i volymsegmentet. Och intresset verkar det inte råda någon brist på, för nu meddelas att företaget har tagit emot 100.000 förbokningar av R2. Det kom fram i samband med att Rivian höll öppet hus vid sin fabrik i Normal, Illinois i helgen.

Redan ett dygn efter att R2 hade presenterats uppgav Rivians vd RJ Scaringe att de fått in 68.000 förbokningar av modellen. Även nu när antalet passerat 100.000 fortsätter beställningarna att komma in, enligt företagets tillverkningschef Tim Fallon. För att boka ett exemplar krävs det en avgift på 100 dollar, som går att få tillbaka om köpet avbryts. Om alla förbokningar även leder till ett slutfört köp återstår alltså att se. Säkert är att de potentiella kunderna måste ha en del tålamod. Först 2026 är Rivian R2 tänkt att komma ut i USA.

Rivian har också bekräftat att R2 ska lanseras här i Europa, då med start i Storbritannien. När den kommer dit och när bli kan räkna med att se den våra svenska vägar har ännu inte bekräftats. Ännu så länge säljs Rivians nuvarande modeller R1T och R1S inte utanför Nordamerika. Vi har ändå kunnat provköra pickupen R1T på svenska vägar, vilket du kan se en film ifrån här.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: