Svenska priser för Xpeng P7 – kommer i tre versioner

Carl Undéhn

Carl Undéhn

9 sep 2022

Tidigare i år öppnade Xpeng en visningslokal i Mall of Scandinavia norr om Stockholm och började sälja sedanen Xpeng P5 från 550 000 kronor.

Men i somras stoppades beställningarna av modellen och när de som lagt en beställning skulle få sin bil var oklart.

– Vi vet inte mer om P5 än att den är pausad och vi försöker få ut P7 så fort som möjligt. P5 har aldrig varit en volymmodell för oss. Vår flaggskeppsmodell är P7, så det har varit hela tiden och den kommer under nästa år, sa Veronica Nilsson från Xpeng Sverige i juni.

Nu släpps priset på den större och lyxigare sedanen Xpeng P7 som kommer erbjudas i tre versioner.

Bakhjulsdrivna P7 Standard Range kostar 620 000 kronor och har en räckvidd på 40 mil. Om det inte räcker finns P7 Long Range som har ett större batteri som ska ge en räckvidd på 55 mil och kostar 670 000 kronor.

Hur stora batterierna är framgår inte. Enligt tidigare uppgifter från lanseringen i Kina har Standard Range ett batteripaket på 70 kWh och Long Range 80 kWh.

Den fyrhjulsdrivna toppmodellen heter Xpeng P7 4WD Performance har något kortare räckvidd på 50 mil och priset ligger på 699 000 kronor.

Därmed klämmer den och de andra båda versionerna in sig under gränsen på 700 000 kronor och är alltså berättigade för klimatbonus på 70 000 kronor.

Leverans är planerad till någon gång nästa år och provkörning vid Xpengs lokal i Mall of Scandinavia på deras hemsida.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: