Teaser med ES90 – Volvo bekräftar eldriven sedan

Carl Undéhn

Carl Undéhn

4 sep 2024

Volvo höll idag ett event för sin senaste elsuv EX90 (läs vår provkörning här och se en film ifrån det här), samt en ny generation av bensindrivna XC90. Redan innan hade Volvos vd Jim Rowan antytt att det kunde visas något mer med orden “Och vem vet, det kanske blir en överraskning eller två…”.

Överraskningen gick också den på temat 90 och bestod av en teaservideo med den kommande eldrivna sedanen ES90. I den korta och mörka sekvensen får vi se silhuetten av bilens kaross som ser ut att påminna om dagens bensindrivna S90. Mer än en teaser bjöd Volvo inte på och något datum för lansering avslöjades inte heller.

Däremot bekräftas nu att namnet på Volvos eldrivna sedan blir ES90. Något som inte varit självklart då Lexus använder bokstäverna ES för en rad modeller. En kombination som visserligen även Volvo tidigare har använt för några av sina modeller.

Volvo ES90 kommer nog ha en hel del likheter med bensindrivna S90.

Att ES90 är på gång är ingen hemlighet och förra året kom nyheten att en verifikationsbil för tester har tillverkats i Kina. Enligt uppgifter därifrån blir ES90 4,99 meter lång och har ett axelavstånd på 3,1 meter. Batteriet sägs ha samma storlek som hos elsuven EX90, alltså 111 kWh. Med en lägre kaross borde ES90 kunna ta sig längre på en laddning än de 61,9 mil som EX90 klarar.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: