Tekniken i Model 3 golvar expert

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

28 jun 2018

Tesla Model 3 ser visserligen ut som en Model S som har krympt i biltvätten, men skenet bedrar. För under karossen döljer sig den allra senaste tekniken. Detta enligt elbilsexperten Jack Rickard, som har plockat isär batteripaketet. En av de största skillnaderna är att Tesla har lyckats få in nästan all elektronik i själva batterihöljet. Trots det är det en smal sak att komma åt den om man skulle behöva byta ut någon del – det är bara att lyfta ut baksätet.

”Den kombinerade laddaren/DC-DC-omvandlaren är ett rent UNDERVERK på insidan”, skriver han på sin sajt EVTV. ”Det är som att undersöka ett rymdskepp från en annan värld.” Han skriver även att han är ”chockad” och ger Teslaforum på nätet kritik för att de inte redan har tittat närmare på tekniken i Model 3. Hade de gjort det skulle de se att Model 3 är en helt annan bil än sin större föregångare. På insidan finns inget som ens liknar tekniken i Model S eller X.

Det är med andra ord mycket goda nyheter för de omkring en halv miljon kunder som har beställt en Model 3. En följdeffekt av det stora antalet reservationer är att Teslas nätverk av snabbladdningsstationer byggs ut i rasande takt. För Europas del handlar det nu om 400 så kallade Superchargers, skriver Tesla i ett pressmeddelande.

Läs mer om Teslas senaste teknik i det kommande numret av tidningen, som nu bör vara på väg ut till prenumeranter och butiker. Tidningen kan för övrigt också läsas på Readly.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: