Tesla bekräftar: då börjar leveranser av Cybertruck

Carl Undéhn

Carl Undéhn

19 okt 2023

Med två års försening meddelade Tesla i somras att tillverkningen av deras pickup Cybertruck till slut var i gång. En glad nyhet för de över 1 miljon intressenter som förbokat ett exemplar.

Om alla förbokningar också leder till ett köp återstår att se. Men nu har Tesla bekräftat att leveranserna av Cybertruck drar igång den 30:e november. Det kommer firas med ett event vid Teslas fabrik i Texas.

Vid det kan vi också räkna med att till slut få veta vad prislappen blir på Cybertruck. När den visades första gången 2019 angavs ett pris från 39.900 dollar, omkring 440.000 kronor.

Under ett möte med aktieägare under onsdagen ville Teslas chef Elon Musk ändå dämpa förväntningarna på Cybertruck. Tesla planerar att bygga 250.000 Cybertruck om året, men det kommer dröja till tidigast 2025 innan sådana volymer kan uppnås.

Orsaken är att Cybertruck uppges vara en komplicerad produkt som det blir svårt att skala upp produktionen av.

– Vi grävde vår egen grav med Cybertruck. Det är en av de där specialprodukterna som bara dyker upp en gång på väldigt lång tid, sa Elon Musk och menade att det blir ”otroligt svårt” att nå volymtillverkning av modellen.

Hur många Cybertrucks som Tesla planerar att tillverka i år och nästa fick vi inte veta. Om den kommer till svenska vägar är också oklart. För den amerikanska marknaden är det däremot en viktig modell. Konkurrenter som Ford och Rivian har hunnit före med att få ut sina eldrivna pickuper där.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: