Tesla bekräftar – två nya modeller på gång

Carl Undéhn

Carl Undéhn

17 maj 2023

Under Teslas årliga möte för aktieägare bjöd tillverkaren på flera utblickar inför framtiden – men få detaljer.

Till att börja med avfärdades spekulationer om att Elon Musk skulle kliva ned från chefsrollen hos Tesla. Efter köpet av Twitter har aktieägare uttryckt oro för att arbetet med det skulle ta för mycket av hans tid. Häromveckan stod det klart att Elon Musk är på väg att lämna över posten som chef till Twitter till en annan.

Med fokus på Tesla är planen som tidigare att tillverkaren ska växa och det snabbt. Två nya modeller är på gång, men några detaljer kring dem avslöjades inte. Enigt tidigare uppgifter ska det handla om en modell för Kina och en för Europa.

Under mötet visades också en teaserbild med en siluett av vad som kan vara den mindre och billigare modell från Tesla som det ryktats om länge. Den kallas ofta för Model 2 och ryktas få ett pris från 25 000 dollar, omkring 260 000 kronor.

Vad den andra modellen handlar om för bil är mer oklart. Enligt Elon Musk kommer de båda imponera vad gäller design och tillverkningsprocess.

När det kommer till designen känns i alla fall det som går att se på teaserbilen igen från Teslas nuvarande modeller. Så framför allt är det kanske genom själva produktionen som Tesla kommer sätta en ny standard för industrin.

Med det räknar Tesla med att kunna sälja fem miljoner exemplar årligen av de båda nya modellerna.

Vi fick också en uppdatering kring de försenade modellerna Cybertruck och nästa generation Tesla Roadster. Pickupen Cybertruck ska börja levereras till kunder i USA innan årets slut. Då ska också utvecklingsarbetet med nya Roadster avslutas med planerad lansering 2024.

En stor förändring som inte direkt handlar om nya bilar är att Tesla för första gången ska börja göra reklam för sina modeller.

– Vi ska prova lite reklam och se hur det går, meddelade Elon Musk.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: