Tesla hyr jättestudio för premiär av självkörande bil

Carl Undéhn

Carl Undéhn

2 sep 2024

Den 10 oktober har Tesla lovat visa upp sin självkörande bil under ett event i Kalifornien. Nu kommer det uppgifter som pekar på att platsen för det blir filmbolaget Warner Bros. studio i Los Angeles. Uppgifterna kommer från källor som vill vara anonyma och Tesla själva har inte bekräftat valet av plats.

En skiss som florerat på internet och som visar hur Teslas självkörande taxi kan komma att se ut.

Filmstudion där med en yta på över 440.000 kvadratmeter rymmer flera filmset uppbyggda som mindre amerikanska städer. Alltså en plats som kan lämpa sig väl för att visa upp en självkörande bil i en kontrollerad miljö. Efter att Tesla beslutat att satsa fullt ut den självkörande tekniken skulle ett fel under presentationen kunna bli förödande.

Detaljer kring den självkörande taxin finns ännu inte. Men den har bland annat uppgetts få en design som påminner om den hos Cybertruck, samt sakna både ratt och pedal. Och enligt chefen Elon Musk kan vi i oktober även få se något mer då “extra tid gör att vi kan visa upp några andra saker”, meddelade han i samband med att siffrorna för årets andra kvartal presenterades. Något som öppnat upp för spekulationer om vi i oktober även får se den billigare modell som sägs få en prislapp från omkring 25.000 dollar.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: