Tesla Model 3-provkörning_Foto_Tesla

Tesla startar kontaktfri provkörning av Model 3

Carl Undéhn

Carl Undéhn

3 mar 2021

Volvo meddelade igår att alla kommande modeller ska säljas online. Jämförelsen med Tesla, som var tidigt ute med att sälja bilar online redan 2003, lät inte vänta på sig.

Det gjorde inte heller Teslas nästa steg i utvecklingen av digital försäljning. Passande för tider av coronapandemi och social distansering erbjuder Tesla nu provkörningar av Model 3 utan fysisk kontakt med någon representant från Tesla.

Bokningen sker – naturligtvis – online och själva provkörningen gör den intresserade kunden sedan i en av Teslas butiker eller vid någon av företagets Superchargers, som det idag finns 43 av i Sverige.

När det är dags för provkörningen öppnar Tesla platsen och startar bilen på distans.

Först ut med erbjudandet är norra Sverige och Superchargerstationerna i Umeå redan i dag (3:e mars) och Töre (4:e mars).

Tesla beskriver den nya tjänsten med provkörningar som en vidareutveckling av erbjudandet med virtuella rådgivare, som lanserade i Sverige förra hösten. Det innebär i praktiken ett videomöte med en representant från Tesla som berättar mer om modellerna utan att kunden behöver ta sig till en butik.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!