Tesla vill bygga billig modell vid Giga Berlin

Carl Undéhn

Carl Undéhn

6 nov 2023

Tesla har länge lovat en elbil med en prislapp från 25.000 dollar. Under det årliga mötet med aktieägare 2020 sa Teslas chef Elon Musk att den skulle komma om ungefär tre år. Alltså ungefär nu.

Även om Tesla inledde året med att kraftigt sänka sina priser har ingen av de nuvarande modellerna en så låg prislapp som 25.000 dollar. Att en ny och billigare modell är på gång har det kommit flera tecken på och nu kan ännu ett läggas till listan.

När Elon Musk i förra veckan besökte Teslas tyska fabrik utanför Berlin ska sagt att den också ska bygga 25.000-dollarsbilen. Det meddelades bland annat i en post på fabrikens kanal på X, tidigare Twitter.

Tidigare har det sett ut som att den billigare modellen ska tillverkas i den nya fabrik som Tesla vill bygga i Mexiko. Häromveckan fick Tesla klart med tillstånden för fabriken där, men det är oklart är arbetet med den är tänkt att dra i gång.

I Mexiko väntas Tesla vilja använda än mer effektiv teknik än den redan effektiva tillverkning som används i bland annat den tyska fabriken i dag. Något som ska göra det möjligt att till slut leverera den utlovade modellen med ett pris från 25.000 dollar.

Uppgifterna om att fabriken utanför Berlin ska bygga den billigare modellen kommer därför oväntat. För tillfället bygger den tyska fabriken endast Model Y.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!