Tesla vill se färdiga celler inte Power Point-presentationer

Einar Wennmyr

Einar Wennmyr

10 nov 2014

Tesla är mer än dom flesta biltillverkare beroende av batteriteknologi men ibland undrar man om dom är fullt uppdaterade på allt som händer inom branschen. Det finns så många initiativ på gång men den verkar ändå som dom håller fast vid samma teknologi som för 4-5 år sedan.

Vid senaste kvartalsrapporten kom denna fråga upp. En av analytikerna hänvisade till någon ny teknologi som just publicerats och som påstods skulle minska kostnaderna rejält och undrade om Tesla tog hänsyn till det när dom planerade Gigafactory.

JB Straubel svarade då att Tesla diskuterar ny batteriteknologi med väldigt många olika företag och att han skulle bli väldigt chockerad om det fanns någon stor förbättring nära kommersialisering som dom inte var medvetna om. Många av förbättringarna finns med i deras planer för Gigafactory och potentialen är stor.

Elon Musk lade till några vassa formuleringar och sade att den som påstår sig ha en stor förbättring på gång skulle skicka en provcell till Tesla som fungerar och inte PowerPoint-bilder. Det finns så mycket falska påståenden och nonsens inom branschen som inte stämmer, att prata kostar inget. Han sade att batteriindustrin innehåller mer skitsnack än någon annan bransch han träffat på, det är helt galet.

Ord och inga visor, eller hur! Det speglar ganska väl den känsla man får efter att läsa så många nyheter om batterier som aldrig dyker upp som produkter.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: