Teslas designchef besökte elbilsträff med Cybertruck

Carl Undéhn

Carl Undéhn

26 jun 2023

Om allt går som planerat drar Tesla i sommar till slut igång tillverkningen av sin pickup Cybertruck. Utsikterna för att de över 1,5 miljoner potentiella kunder som har reserverat en Cybertruck snart kan vara på väg att få en bil stärktes i helgen. Under elbilsträffen Electrified Cars & Coffee vid bilmuseet Petersen i Los Angeles dök Teslas designchef Fritz von Holzhausen upp i en Cybertruck.

Nätet har efter det fyllts av bilder och videofilmer av bilen som uppges vara en nästan produktionsfärdig version av Cybertruck. Några officiella bekräftelser kring hur nära bilen på bilderna är den riktiga varan har inte bekräftats av Tesla.

I videofilmerna när bilen rullar omkring i ett parkeringshus blir det i alla fall tydligt vilken rejäl pjäs det handlar om. På längden mäter den 5,86 meter och på bredden strax över två meter. Till sin hjälp kommer Cybertruck med styrning på bakhjulen, vilket ser att kunna behövs för att ratta runt den. Hur många grader bakhjulen kan svänga nämns inte, men designchefen ser inte ut att ha några problem att styra runt Cybertruck i parkeringshuset.

Andra bilder visar laddluckan som är integrerad i skärmen vid det vänstra hjulhuset baktill. Även om det handlar om den Teslas laddkontakt NACS som är mindre än CCS-kontakterna på våra bilar ger det ändå en känsla för vilka stora proportionerna det handlar om hos Cybertruck. Hur placeringen av laddkontakten på hjulhuset påverkas av smuts återstår att se.

Detaljer som besökare uppmärksammade var bland annat perforering i framsätena, vilket tolkas som att de är ventilerade.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: