Teslas superchargers ska öppnas för andra bilmärken – men oklart när och till vilket pris

Lotta Hedin

Lotta Hedin

22 dec 2020

Elon Musk bekräftade nyligen på Twitter att Teslas superchargers – snabbladdarna som än så länge bara Teslaägare kan använda – kommer bli tillgängliga även för andra.

Tesla har även tidigare sagt att de är öppna för att tillgängliggöra sitt snabbladdningsnätverk för andra parter. Tidigare denna månad talade även Teslas Kinachef Grace Tao om att Tesla inte var främmande för en sådan lösning. Och nu har Musk bekräftat att detta redan är på gång.

På en fråga på Twitter från youtubern Macus Brownlee om varför andra biltillverkare inte nappar på Teslas erbjudande om att använda Superchargers, svarade Elon Musk den 21 december:
”Det gör de, men under radarn”. Han tillägger: ”Teslas superchargers håller på att göras tillgängliga för andra elbilar”.

Vilka bilföretag det skulle handla om, framgår dock inte.

Frågan är också vad Tesla kräver i utbyte. Idag är tillgången till Teslas välutbyggda snabbladdningsnätverk en avgörande faktor för många som väljer just en Tesla, och något som driver försäljningen av bilarna, trots ett jämförelsevis högre inköpspris. Samtidigt kan ett samarbete där fler bilföretag är med och betalar för utbyggnaden av snabbladdningsnätverket bli en win-win-lösning även för Tesla.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!