Tillverkning av minielbilen Microlino börjar i höst

Carl Undéhn

Carl Undéhn

11 feb 2021

Den schweiziska tillverkaren Micro är främst känd för sina sparkcyklar. Men sedan 2016 arbetar de även på Microlino, en eldriven andlig uppföljare till BMW:s klassiska minibil Isetta.

Efter flera turer och bråk med tillverkare som tog fram en egen konkurrent kallad Karolino visades en ny prototyp upp förra året. Tester pågår och ytterligare prototyper står i startgroparna, men planen är att serietillverkning ska dra igång i september.  

Bilens enda dörr sitter i fronten, precis som på förlagan Isetta. Kunderna ska kunna välja mellan ett batteri på 8 kWh eller det ”stora” på 14,4 kWh. Det låter inte mycket, men Microlino väger endast 513 kilo. Räckvidden anges därför till 12,5 mil med det lilla batteriet och 20 mil med det större.

Snabbladdning erbjuds inte, men behövs knappast heller. Microlino kan istället laddas full på fyra timmar genom ett vanligt vägguttag.  

Under Isettas sju år på marknaden lyckades BMW sälja 160 000 exemplar av den runda minibilen. Startpriset för Microlino med det minsta batteriet är 12 000 Euro, omkring 120 000 kronor, och det återstår att se om Micros version kommer slå BMW:s försäljning.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!