Tillverkning igång av eldrivna pickupen Lordstown Endurance

Carl Undéhn

Carl Undéhn

30 sep 2022

Efter Rivian R1T och Ford F-150 Lightning gör nu ytterligare en eldriven pickup sig redo för amerikanska vägar. Efter en lite skakig väg med produktionsproblem, en grundare som lämnade företaget och allmän brist på kapital har Lordstown Motors nu fått igång tillverkningen av pickupen Endurance.

Två exemplar har rullat av bandet och produktionstakten ska öka i en långsam takt. Innan årets slut räknar Lordstown med att ha tillverkat 50 stycken Endurance.

Med det ska tillverkaren i alla fall få i gång de första leveranserna till kunder i år. Även för 2023 är det blygsamma produktionsmål som gäller. Under det första halvåret väntas 450 bilar att byggas.

Bilarna byggs av elektroniktillverkaren Foxconn i en fabrik som tidigare ägdes av Lordstown – och innan det av General Motors. För att få in pengar till produktionen såldes fabriken till Foxconn som nu alltså står för tillverkningen av den eldrivna pickupen.

Lordstown Endurance kostar från 63 500 dollar i USA, omkring 700 000 kronor. I dagsläget finns ingen information om bilen även kommer lanseras i Sverige.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: