Unik eldriven lastbil för transport av pantflaskor

Carl Undéhn

Carl Undéhn

15 jan 2024

Volvo har redan levererat exemplar av eldrivna FH Electric med en bruttovikt på 64 ton. Bland annat använder Rusta en sådan för transporter från centrallagret i Norrköping till Mälardalen. I Östergötland börjar nu ännu ett exemplar att rulla – och då med en unik lösning.

Returpack och Alltransport i Östergötland har nu tagit emot ett exemplar av Volvo FH Eectric som också är världens första eldrivna Flexoekipage. Med hjälp av hydraulik kan lastutrymmet tippas i sidled, något som kommer väl till hand vid transporter av pantflaskor vid Returpacks anläggningar.

– Vi hanterar ständigt ökande pantvolymer och jobbar därför kontinuerligt med att förbättra våra logistiklösningar och hållbarhetssäkra våra transporter. Tillsammans med våra leverantörer och det nya eldrivna flexoekipaget har vi nu tagit ytterligare ett viktigt steg på resan mot klimatneutralitet till 2030, säger Marie Skoog som är logistikchef på Returpack.

Totalt ryms det 160 kubikmeter med last i den 24 meter långa lastbilen. Den har sex batteripaket med en total kapacitetet på 540 kWh som ger lastbilen en räckvidd på 30 mil.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: