Uppgift: Tesla lanserar uppdaterad Model 3 nästa år

Carl Undéhn

Carl Undéhn

29 nov 2022

Tesla Model 3 fortsätter att sälja bra och utgör tillsammans med elsuven Model Y med råge majoriteten av Teslas försäljning.

Modellen har ändå fem år på nacken vid det här laget. Därför är det inte helt oväntat att det nu kommer uppgifter om att Tesla planerar en uppdatering.

I vilken omfattning förändringar kommer ske har inte nämnts. Några större optiska nyheter i karossen är knappast att vänta då Tesla redan har ett tydligt designspråk som går igen i alla modeller.
På insidan kan det däremot hämtas en del nyheter från de uppdaterade versioner av de större Model S och Model X. Förutom en liggande istället för stående skärm fram är den mest omtalade nyheten där utan tvekan den avkapade ratten.

Enligt anonyma källor som nyhetsbyrån Reuters varit i kontakt med planerar Tesla i första hand att sänka produktionskostnader genom minskat antal komponenter som används.
Det kan å enda sidan innebära en om möjligt ännu mer avskalad insida. Mer troligt är förändringar som kunden inte direkt kommer se, nämligen i produktionen.

Dit hör bland annat användandet av megagjutning där en stor del av bilen kan gjutas i ett stycke. Det används för Model Y och är något som bland annat även Volvo ska införa.

Om Tesla genom besparingarna även har planer på att sänka priset på Model 3 framgår inte. Det senaste året har priset stigit och idag kostar Model 3 från 629 900 kronor. Förra året i november började priset på 549 000 kronor.

För konsumenterna vore det även positivt om Model 3 börjar tillverkas med strukturella batteripack, där batteriet utgör en de av bilens konstruktion‚ och med den nya battericellen 4680 för mer räckvidd.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: