Volkswagen skruvar upp prognosen – 22 miljoner elbilar till 2030

Lotta Hedin

Lotta Hedin

13 mar 2019

Volkswagenkoncernen har redan trummat ut att de kommer satsa högt. Nu skruvar de upp prognosen ytterligare. Istället för 50 eldrivna bilmodeller de kommande tio åren, säger man nu att det kommer handla om närmare 70 modeller. Antalet fordon som bygger på koncernens elbilsplattformar ökar från 15 miljoner till 22 miljoner under nästa årtionde.

Först ut bland bilarna som ska baseras på koncernens nya plattform MEB (Modular Electric Drive Toolkit) är Volkswagens ID, som ska lanseras 2020.

Battericellerna till denna elbilsoffensiv ska levereras från LG Chem, SKI, CATL och Samsung. Men Volkswagen säger också att de ser närmare på möjliga samarbeten för battericellstillverkning i Europa, eftersom efterfrågan på battericeller ökar.

Koncernen har också meddelat att man har höga ambitioner när det gäller att få ner koldioxidutsläppen under tillverkningsprocessen. De kommer också erbjuda laddlösningar för hemmet med grön el. Mer om den satsningen finns att läsa i senaste numret av Elbilen ( nr2 2019). Finns i tidningshyllan nu!

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!