Volkswagen Transporter blir eldriven med Fords teknik

Carl Undéhn

Carl Undéhn

2 aug 2024

Resultatet av samarbetet kring elbilar mellan Ford och Volkswagen har vi redan sett resultat av i form av Ford Explorer och nu senast nytolkningen av Ford Capri. I båda fallen modeller som byggs med Volkswagens MEB-plattform.

När Volkswagen Transportbilar nu visar nästa generation av Transporter står det klart att den kommer erbjudas med eldrift – och då genom teknik från Ford. Alltså tvärtom mot hur samarbetet är för personbilarna.

Konkret handlar det om att eldrivna Volkswagen Transporter kommer använda samma teknik som Ford E-Transit Custom. Volkswagen Transporter mäter 5,05 meter på längden och har en hjulbas på 3,10 meter, senare kommer även en förlängd version som då är 5,45 meter lång och har en hjulbas på 3,50 meter. Hur mycket den eldrivna versionen får lasta nämns inte, däremot att det ska finnas plats för upp till 9 kubikmeter och att ska det gå att hänga på ett släp på upp till 2,8 ton.

Eldrivna Transporter kommer erbjudas med ett batteri på 64 kWh och med en elmotor på bakaxeln med en effekt på 100 kW, 160 kW eller 210 kW. Räckvidden nämns inte för de olika versionerna, men Ford talar om upp till 37 mils räckvidd för sin E-Transit Custom.

Senare ska det även komma en version av Transporter med mindre batteri och motor med lägre effekt som då främst ska rikta sig för de som behöver en eldriven transportbil i stan.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: