Volkswagens elbilar kan bli ”Voltswagen”

Carl Undéhn

Carl Undéhn

30 mar 2021

Ett för tidigt utskickat pressmeddelande eller ett skämt? Sedan amerikanska medier fått ett pressmeddelande från Volkswagen i USA där tillverkaren benämns som ”Voltswagen” undrar nu många vad som ligger bakom det hela.

En felskrivning? Ett för tidigt aprilskämt? Eller faktiskt ett taktiskt planerat namnbyte för att lyfta fram Volkswagens satsningar på eldrift?

Utskicket ska under en kort tid ha legat ute på amerikanska Volkswagens pressida och varit daterat med 29:e april 2021. Enligt texten skulle namnbytet vara planerat till 1:a maj i år samt innebära att tillverkarens elbilar får en ny logotyp.

Enligt källor till bland annat nyhetsbyrån AP ska det inte handla om ett skämt. Ytterligare ett bevis som lyfts fram är att Volkswagen i Storbritannien sedan förra året driver ett Twitterkonto som heter just ”Voltswagen”.

AP citerar också en person som säger att namnbytet endast gäller USA och ska vara ett sätt att få bort Volkswagens dåliga rykte efter dieselskandalen. Det var amerikanska myndigheter som 2015 avslöjade att Volkswagen använde mjukvara för att ge dess dieselmotorer bättre utsläppsvärden vid tester.

Samma källa säger att ett offentligt bekräftande av namnbytet ska ske senare idag, amerikansk tid.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: