VW öppnar museum för framtidens bilar

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

13 apr 2016

Volkswagen gör allt för att skaka av sig ”dieselgate”. Nu öppnar den tyska biltillverkaren en utställning i Dresden för att visa upp elbilar och digitaliseringens möjligheter.

− Detta nya skyltfönster för elektrisk mobilitet och digitalisering berättar historien om bilen från allra första början och in i framtiden, och är ett spännande äventyr för hela familjen. Vår utställning ger möjlighet till praktisk erfarenhet av innovativ framtida teknik med fokus på fördelar för kunden, säger Volkswagen-talesmannen Siegfried Fiebig.

Besökarna kan se både laddhybrider och rena elbilar och erbjuds dessutom en halvtimmes provkörning i någon av företagets elmotorförsedda fordon. En av utställningsbilarna är konceptbilen Sport Coupé Concept GTE, en laddhybrid i sportbilsutförande som har dubbla elmotorer och – enligt Volkswagens egna tester – en genomsnittlig bränsleförbrukning på 0,2 liter milen vid blandad körning.

Den som är intresserad av hur en elektrisk drivlina ser ut kan också titta på en genomskinlig fullskalemodell av en e-Golf.

Utställningen ligger i den så kallade Die Gläserne Manufaktur (den transparenta fabriken) där lyxbilen Phaeton tillverkades fram till i mitten av mars.

Martin Dulig, vice premiärminister i delstaten Sachsen och minister för ekonomiska frågor, arbete och transport, tror på satsningen.

− Vi är mycket glada över att fabriken har en framtid. Vi är övertygade om att det snart åter kommer att produceras mycket moderna fordon här, fordon som är framtidsinriktade, eldrivna och digitala.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!