VW presenterar ID. Roomzz – ny stor familjesuv på el

Lotta Hedin

Lotta Hedin

15 apr 2019

På bilsalongen i Shanghai som inleds denna vecka premiärvisar Volkswagen nu ytterligare ett tillskott till sin ID- familj: ID. Roomzz, en rymlig femmeters-suv med fyrhjulsdrift och tre sätesrader.

Bilen som nu är i konceptstadiet ska enligt planen lanseras på marknaden 2021, med start i Kina ”som för närvarande är den största marknaden för utsläppsfria fordon”, skriver Volkswagen i ett pressmeddelande.

När bilen börjar säljas i Europa eller Sverige finns det i dagsläget inga uppgifter om.

ID. Roomzz är den sjätte modellen i ID.-familjen som presenteras. Den första modellen, som är betydligt kompaktare och rätt och slätt benämns som ID., ska gå att förhandsboka i Sverige från den 8 maj i år.

Precis som de övriga ID.-modellerna är ID. Roomzz baserad på Volkswagens elbilsplattform MEB.

Konceptbilen är utrustad med självkörningsfunktion upp till nivå 4, alltså helt automatiskt körläge. Det gör det möjligt att placera sätena på ett helt nytt sätt, skriver Volkswagen ”Om föraren växlar över till det helautomatiska läget ”ID. Pilot”, kan sätena roteras 25 grader för att åstadkomma en mer kommunikativ och lounge-liknande atmosfär ombord”.

VW vill skapa känsla av VIP-lounge I kupén på ID. Roomzz.

ID Roomzz har fyrhjulstrift och en systemeffekt på 225 kW. Batterikapaciteten är 82 kWh och den beräknad räckvidden 450 km (WLTP).

Ytterligare tekniska data för ID. Roomzz:

Längd / Bredd / Höjd: 4 915 mm / 1 890 mm / 1 760 mm
Drivsystem: Bak- och fyrhjulsdrift 4MOTION
Systemeffekt: 306 hk (225 kW)
Laddningskapacitet: 150 kW (DC)
0-100 km/h: 6,6 s
Topphastighet: 180 km/h

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!