VW sticker ut hakan – jämför konceptbil med ”Bubblan”

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

16 sep 2016

Bilsalongen i Paris börjar närma sig, vilket märks i flödet av pressmeddelanden från biltillverkarna. Volkswagen ska presentera en eldriven bil som de hoppas kommer att bli lika framgångsrik som ”Bubblan”.

vwparis01Konceptbilen ”kan bli lika revolutionerande som Beetle var för sju decennier sedan innan den utvecklades till århundradets mest sålda bil i världen” står det i VW:s pressmeddelande. De bifogade bilderna avslöjar inte särskilt mycket, men modellen verkar se ut lite som en Golf med futuristiska framlyktor.

vwparis03Det står ingenting om räckvidd eller andra specifikationer, men det är troligt att det är samma bil som VW-chefen Herbert Diess nyligen beskrev som stor som en Golf, men med en inre volym som en Passat. Då sa han att det är “en nästan produktionsfärdig” prototyp med en räckvidd på 400–600 kilometer och försäljningsstart 2019.

vwparis02Men eftersom VW tror att det handlar om framtidens ”Bubbla” krävs mer är räckvidd. Även priset måste vara tilltalande för kunderna. Både Opel Ampera-e och Tesla Model 3 har visat att det finns ett stort intresse för ”folkelbilar”, men steget är långt från stort intresse till en ”Bubbla”. Under åren 1938–2003 tillverkades drygt 21,5 miljoner sådana. Det är upp till bevis, VW.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: