Xpeng bygger servicecenter i Sverige och andra länder

Carl Undéhn

Carl Undéhn

18 jan 2023

Ett av de nya märken från Kina som förra året kom till Sverige var Xpeng som öppnade ett showroom i Mall of Scandinavia norr om Stockholm. Sedanmodellen P5 började säljas i april med ett pris från 550 000 kronor.

Men leveranserna försenades och redan i juni slutade Xpeng ta emot nya beställningar av bilen. Orsaken uppgavs vara komponentbrist och enligt Xpeng Sverige ville de i stället satsa på den större sedanen P7.

Leveranser av den väntas komma i gång senare i år. I samband med det öppnas även det redan utannonserade servicecentret vid Stäket i Järfälla utanför Stockholm. Sedan tidigare har Xpeng ett avtal för service med Bilia.

Centret väntas kunna öppna till sommaren och är en del av en större satsning där Xpeng bygger ut sin infrastruktur i Europa.

Xpeng P7

Förutom servicentret vid Stäket ska det även öppnas liknande anläggningar i Norge, Danmark och Nederländerna. Centret i Nederländerna blir kommer bli centralt för utbildning av teknisk personal.

För tillfället anges inga priser för Xpeng P7. Men tidigare släpptes priser för Sverige där bakhjulsdrivna P7 Standard Range kostar 620 000 kronor och har en räckvidd på 40 mil. Om det inte räcker finns P7 Long Range som har ett större batteri som ska ge en räckvidd på 55 mil och kostar 670 000 kronor. Hur stora batterierna i de båda versionerna är nämns inte.

Den fyrhjulsdrivna toppmodellen heter Xpeng P7 4WD Performance har något kortare räckvidd på 50 mil och priset ligger på 699 000 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: