Zeekr 001, BMW på vätgas och Italien med Fiat 500e – nytt nummer av Elbilen ute nu!

Carl Undéhn

Carl Undéhn

14 jul 2023

Äntligen fredag och dessutom nytt nummer av Elbilen! Nummer 7 landar idag i brevlådan hos alla prenumeranter av tidningen och för alla andra tidningen i dagarna ut i butik.

I det senaste numret kan ni läsa om Zeekr, Volvo och Polestars nya syskon inom Geelykoncernen, som nu kommer till Europa med Sverige som en av två lanseringsmarknader. Med både design och teknik från Göteborg sticker Zeekr ut från andra kinesiska märken som nu kommer hit – men hur ska Zeekr placera sig i förhållande till just Volvo och Polestar? I tidningen kan ni läsa mer om det tillsammans med våra intryck från provkörning av Zeekr 001!

En annan svensk-kinesisk koppling hittas hos NIO som nu kommer med två nya modeller, varav den ena är en eldriven kombi. Designen av den står svenske Andreas Nilsson som vi har intervjuat. Utbudet av vätgasbilar är skralt, men BMW bygger nu sugen X5 med bränsleceller – vi har provkört!

Utöver det kollar vi mer på megawattladdning för lastbilar, kollar hur Audi vill göra allvar av snacket om cirkulär ekonomi och testat Tesla Model X Plaid. Dessutom provar på att semestra i Italien med elbil – naturligtvis med en Fiat 500e som följeslagare.

Vi hoppas ni kan njuta av kombinationen semester och intressant läsning av nummer 7 av Elbilen på papper eller i Readly – eller skaffa Elbilen Plus för att få tillgång till mer material här på sidan tidigare än i tidningen. Just nu har vi dessutom ett pangerbjudande där du får den nya biografin om Elon Musk på köpet när du skaffar Elbilen Plus.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!