Annons:

50 laddstolpar med energilager för snabbladdning i Stockholm

Carl Undéhn

Carl Undéhn

10 okt 2024

Snabbladdare sätts oftast upp utmed större vägar utanför städerna. Men den senaste tiden har vi sett fler initiativ från företag som satsar på snabbladdning i städer. I samarbete med Stockholm stad ska tyska Jolt Energy fram till slutet av nästa år installera 50 snabbladdare i och kring huvudstaden.

Det handlar då om laddstolpen MerlinOne med en effekt på upp till 300 kW. Den höga effekten garanteras tack vare laddstolpens integrerade batterilager. Genom det krävs ingen särskild nätanslutning, vilket också förenklar installationen.

– Samarbetet med JOLT Energy är en viktig del för oss i arbetet med att nå våra ambitiösa klimatmål. Detta är ett bra exempel på en teknik som möjliggör ultrasnabb laddning i områden med begränsad nätkapacitet, säger Nils Blom som är projektledare vid Trafikkontoret.

Jolt Energy har tidigare installerat snabbladdare i Tyskland och Nederländerna. Projektet i Stocholm beskrivs ändå som ett viktigt projekt för förtagets fortsatta expansion och ska vara en förebild för installation av snabbladdare i stadsmiljöer.

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!