Annons:

Fler tecken på att priskriget på elbilar nu är igång

Carl Undéhn

Carl Undéhn

22 okt 2024

Analytiker förutspår att elbilarnas andel i nybilsförsäljningen kommer stiga nästa år till följd av sänkta priser. Även Skodas chef Klaus Zellmer gick nyligen ut och sa att han räknar med ett priskrig på elbilar under 2025. Orsaken är de skärpta utsläppsreglerna som börjar gälla inom EU från nästa år. För att klara dem och inte åka på dryga böter måste biltillverkarna öka andelen elbilar i försäljningen.

Och i alla fall på den tyska marknaden märks redan effekter av det. Där sänkte Mini priset på nya Aceman med omkring 50.000 kronor redan innan försäljningen startat och Smart erbjuder rabatter på upp till 90.000 kronor för Smart #1. Även Volkswagen har sänkt priserna för alla versioner av ID.3, som nu för första gången går att köpa för under 30.000 euro i Tyskland.

En symbolisk viktig gräns som nu också Opel pressar ned sin Astra Electric under när priset på den sänks med motsvarande 53.000 kronor. Instegsversionen Opel Astra Electric Edition går nu att beställa för 29.990 euro, motsvarande 340.000 kronor. Det handlar då om versionen med den svagare motorn med en effekt på 100 kW och ett batteri på 50 kWh för Här i Sverige börjar priset på 549.900 kronor.

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: