Apple-veteran ska styra elbilen som företaget förnekar

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

26 jul 2016

Apples har kallat in veteranen Bob Mansfield för att styra upp elbilsprojektet ”Titan”, säger en icke namngiven källa till Wall Street Journal.

Mansfield har varit inblandad i det mesta som har cementerat Apples position i teknikbranschen och byggt företagets finansiella muskler och tidningen skriver att han anses vara rätt man för att ratta stora framtidsprojekt.

Mobiltelefon- och datortillverkaren har ännu inte bekräftat att projektet verkligen existerar, men har tidigare anställt folk med erfarenhet från bilindustrin.

En av dem som tror att Apple verkligen utvecklar en elbil är Teslas vd Elon Musk – det krävs något som en elbil för att företaget inte ska stagnera. Han har också  kallat Apple ”Teslas kyrkogård” efter att en rad tidigare medarbetare i stället har börjat arbeta för dem.

Musks profetia verkar ha besannats. Financial Times skriver att Apple i dag väntas redovisa en minskad försäljning av Iphone på uppemot 20 procent under årets andra kvartal jämfört med samma period 2015. Försäljningen av Apple Watch ska också ha halverats under samma kvartal.

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: