Batteriproduktionen har börjat – och Tesla vill öppna sina superchargers

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

20 jun 2017

Produktionen av batterier till Tesla Model 3 har börjat. Men trots att storsäljaren kommer att innebära ett ökat tryck på Teslas nätverk av superchargers kan biltillverkaren även låta andra använda laddarna.

– Vi för en aktiv dialog med andra biltillverkare om våra superchargers och försöker hitta en struktur för samarbete, sa teknikchefen JB Straubel vid en energimässa i USA i helgen.

Samarbetet är aktuellt trots att det kan vara trångt vid laddstationerna, skriver Electrek.

Och snart börjar de första Model 3 levereras, vilket kommer öka trycket på laddstationerna ytterligare. Electrek rapporterar att Straubel även tillkännagav att tillverkningen av batterier till den nya modellen har påbörjats vid Gigafactory 1.

Jättefabriken har sedan en tid producerat de 2170-batterier som ska användas i Model 3, men för Powerwall och Powerpack som är företagets stationära enheter för energilagring. Men i stället för NMC-batterier (nickel-mangan-koboltoxid) som används i de produkterna bygger bilbatterierna på en annan batterikemi. Förmodligen handlar det om NCA (nickel-kobolt-aluminiumoxid), skriver sajten.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: