Bekräftat: General Motors satsar på elbilar i Europa

Carl Undéhn

Carl Undéhn

3 nov 2022

Det har varit mer eller mer mindre säkert en tid. Men nu är det officiellt: amerikanska General Motors återvänder till Europa. Och de gör det med elbilar.

– Europeiska kunder byter till elbilar snabbare än någon annanstans i världen och GM investerar 35 miljarder dollar i teknik för elbilar och självkörande fordon fram till 2025 för att vara en viktig drivkraft i vår industris omvandling, säger Jaclyn McQuaid som kommer leda General Motors Europe.

Satsningen på den här sidan Atlanten kallas för en ”mobility start-up business”. Vilka märken och modeller från General Motors som vi kan få se på svenska vägar har ännu inte meddelats. Inte heller när de första bilarna kommer.

Tidigare uppgifter har pekat på att Cadillac blir det första av koncernens märken som letar sig hit.

Branschtidningen Automobilwoche presenterade förra månaden vad som påstods vara konkreta planer för General Motors återkomst till Europa. Enligt tidningen ska fokus ligga på elsuvar och premium – något som stämmer väl överens med Cadillac och elsuven Lyriq.

”Cadillac Europe” är också avsändaren för pressmeddelandet om att Jaclyn McQuaid ska leda GM:s arbete här.

General Motors avslutade sin långa närvaro i Europa när de 2017 sålde Opel till PSA, som efter sammanslutningen med Chrysler Fiat blev koncernen Stellantis.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: