Cadillac jagar kunder till Lyriq vid Teslas Superchargers

Carl Undéhn

Carl Undéhn

20 mar 2023

När Cadillac lanserar sin lyxiga elsuv Lyriq i Kina satsar de på kanske inte helt sportsliga metoder för att locka kunder. På Twitter sprids videos som visar hur den amerikanska tillverkaren erbjuder provkörningar av Lyriq i Shanghai.

Inget konstigt med – om det inte vore för platsen.

Provkörningarna erbjuds nämligen vid en av Teslas laddstationer med Superchargers. Ett smart drag för att komma i kontakt med elbilsförare som har lite tid över, kan tyckas.

Cadillac Lyriq är både märkets första elbil och den första modellen att använda General Motors nyutvecklade batteriteknik och plattform Ultium.

Hemma i USA har intresset varit stort. Enligt Cadillac bokades alla exemplar som planerats byggas under 2023 upp på endast tio minuter. Lanseringsversionen är bakhjulsdriven, kommer med 340 hästkrafter och har 50 mils räckvidd från ett batteri på 100 kWh.

Om intresset i Kina kan bli lika stort genon att rikta in sig på Teslas kunder återstår att se. Det är ännu inte helt bekräftat om Lyriq även kommer till Sverige. Men efter att General Motors 2017 avslutade sin verksamhet i Europa ska koncernen åter komma hit och då med fokus på elbilar. När det meddelade var avsändaren också just ”Cadillac Europe”.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!