Cybertruck utmanar tuff terräng med nytt offroad-läge

Carl Undéhn

Carl Undéhn

22 jul 2024

Att Tesla Cybertruck är en annorlunda bil märks redan vid första blicken. Det har också lovats off road-egenskaper utöver det vanliga och de blir nu betydligt bättre genom en ny uppdatering som lägger till flera olika lägen för att köra i tuff terräng.

I en video demonstreras de nya funktionerna genom att ställa Cybertruck inför en rad utmaningar ute i naturen. Till exempel “Trail Assist”, där bilen tar över accelerationen och perfekt anpassar farten för att smidigt ta sig upp för till exempel en backe med grus.

För att klättra runt i mer utmanande situationer än en backe finns nu Overland Mode som fokuserar på att bilen har fäste i marken för att kunna ta sig över hinder. För det används möjligheten att exakt styra elmotorernas kraft till hjulen. Baja Mode ska vara för den som vill ha kul och sladda runt. I videon demonstreras det på sand, men det borde fungerar lika bra även på snö.

Inför lanseringen av Cybertruck lovade Teslas chef Elon Musk att den även ska kunna användas som båt under en kort tid. Riktigt så glad i vatten är den kanske inte, men med uppdateringen tillkommer nu ett Wade Mode. Med det aktiveras höjs bilens fjädring till maxläge samtidigt som batteripaketet trycksätts för att skydda det från att vatten ska komma in. Cybertruck ska då kunna vada i vatten upp till 815 millimeter.

Tesla Cybertruck säljs idag inte här i Sverige och det är oklart om den någonsin kommer att göra det. Här nedan kan ni se videon där de nya funktionerna demonstreras.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: