Då visar Tesla självkörande bil – och billigare modell?

Carl Undéhn

Carl Undéhn

24 jul 2024

Premiären av Teslas självkörande taxi skulle ske den 8 augusti. Men för några veckor sedan kom beskedet att avtäckningen skjuts upp, enligt uppgift på grund av ändringar i designen som kräver mer tid. I samband med att Tesla under natten presenterade siffrorna för årets andra kvartal fick vi nu ett nytt datum för premiären.

Den 10 oktober är nu spikat för att visa Teslas robotaxi. En bil som vi ännu inte vet mycket om, men som uppges få en design som påminner om den hos Cybertruck samt sakna både ratt och pedal. Och enligt chefen Elon Musk kan vi i oktober även få se något mer då “extra tid gör att vi kan visa upp några andra saker”, meddelade han under den efterföljande frågestunden. Något som öppnar upp för spekulationer om vi i oktober även får se den billigare modell som uppges få en prislapp från omkring 25.000 dollar.

Så här spekuleras det om att Teslas självkörande robotaxi kan komma att se ut.

Att en sådan modell är på gång bekräftades också i kvartalsrapporten. “Planerna för nya fordon, inklusive mer prisvärda modeller, fortsätter enligt plan för produktionsstart under första halvåret 2025. Dessa fordon kommer att använda delar av nästa generations plattform såväl som delar av våra nuvarande plattformar och kommer att kunna tillverkas på samma tillverkningslinjer som vårt nuvarande fordonssortiment”, skriver Tesla.

Det är i linje med vad som tidigare kommunicerats kring arbetet med en billigare modell. Ursprungligen talades det om att den skulle byggas med en ny produktionsmetod kallad “unboxed” där flera separata delar av bilen tillverkas parallellt. Något som skulle kunna användas för att pressa kostnaden och som skulle införas vid fabriken i Texas samt den planerade fabriken i Mexiko.

Tidigare i år meddelade Tesla att den billigare bilen, ofta kallad Model 2, i stället ska byggas vid befintliga fabriker och huvudsakligen med nuvarande teknik.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: