Polestar 2 uppdateras med längre räckvidd

Carl Undéhn

Carl Undéhn

25 jun 2024

Med lanseringen av Polestar 3 och 4 växer Polestar från att ha haft endast en till att nu erbjuda tre modeller. Men den gamla trotjänaren Polestar 2 får leva kvar och nu uppdateras den igen för modellåret 2025. Då både designmässigt och tekniskt. Bland annat ökar räckvidden hos Polestar Long range Single motor till 65,9 mil, vilket är ett par mil längre än tidigare. Bakhjulsdrivna Polestar 2 Standard range Single motor får dessutom ett nytt och något större batteri som nu är på 70 kWh. Med det blir räckvidden 55,4 mil.

Vid sidan av de tidigare paketen Pilot, Plus och Performance införs nu även ett Climate- och Propaket även för Polestar 2. Climatepaketet kan nog locka en del kunder på våra breddgrader då det kommer med värmepump, eluppvärmt baksäte, eluppvärmd ratt och värme för spolarvätskemunstyckena. Kryssar du i Pro-paket får du 20-tums aluminiumfälgar och detaljer i Swedish Gold på säkerhetsbälten och ventilhattar.

Med uppdateringen sker det också lite byten i valet av färg på karossen. Som standard kommer Polestar 2 nu med en grå metalliclack kallad “Vapour”. Samtidigt tillkommer den mörkgrå färgen “Storm” som tillval.

Uppdaterade Polestar 2 går att beställa nu till ett pris från 559.000 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!