Efter två års förseningar – nu ökar Tesla soltakstempot

Teodor Sandberg

Teodor Sandberg

1 aug 2019

Tesla är inte kända för att hålla sina deadlines och är ofta tvungna att skjuta upp leveranser av sina fordon och produkter. Deras ”Solar Roofs” är ett sådant exempel. Efter lanseringen av takpannor med inbyggda solceller 2017 planerades en volymproduktion med installationer att starta redan ett år senare.

Verkligheten visade sig vara annorlunda och produktionen var mycket långsammare än lovat. Bara ett fåtal kunder fick sina solar roofs monterande och massproduktionen sköts upp till 2019.

Nu erkänner Teslas vd Elon Musk att de har haft vissa problem med produktionen, men att de nu ska öka takten. På Twitter skrev Musk nyligen att att de siktar på en produktionstakt på 1000 paneler i veckan.

Den takten blir förmodligen inte den största utmaningen, utan snarare alla installationer som kommer med köpet. Senaste informationen var att det tog cirka två veckor för en installation av Teslas Solar Roofs. Man kan snabbt räkna ut att med en produktion av 1 000 i veckan och en två veckors installationstid så blir det många arbetstimmar. Hur och om Tesla lyckas lösa både installationstiden, och själva produktionen lär vi få se inom snar framtid.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!