Elbilen logo Meny

Fisker släpper svenska priser för Ocean

Under bilsalongen i Los Angeles visades den färdiga versionen av kommande elsuven Fisker Ocean upp. Modellen har tagits fram av danske bildesignern Henrik Fisker och beskrivs som ”världens mest hållbara elbil”. Beskrivningen motiveras genom att det används stora delar återvunna material vid tillverkningen av Fisker Ocean. Bland annat är inredningen vegansk och utgörs av både återvunna t-shirts och fisknät.

Tillverkningen drar i gång hos Magna Steyr i Österrike i november nästa år och exakt när den lanseras i Sverige är ännu oklart.

Men nu har i alla fall priserna dykt på företagets svenska hemsida som börjar på 450 000 kronor. För det får du basversionen Sport som kommer med framhjulsdrift, 272 hästkrafter och 44 mils räckvidd enligt WLTP.

Ocean erbjuds också i ytterligare två versioner som båda är fyrhjulsdrivna. Ocean Ultra har 544 hästkrafter, en räckvidd på 61 mil och börjar på 615 000 kronor.

Toppversionen heter Ocean Extreme och bjuder på något mer effekt med 551 hästkrafter och även ytterligare några mils räckvidd, 63 mil enligt WLTP. Startpriset för Extreme ligger på 755 000 kronor.

Det är även priset för de första 5 000 exemplaren som kommer säljas som Fisker Ocean One. Den ska då ha all extrautrustning som går att få i de andra versionerna.

Kunder kan förboka exemplar på den svenska hemsidan nu till en reservationskostnad av 250 dollar.

Carl Undéhn

Carl Undéhn

PUBLICERAD: 2021-12-06